Home Televisie Jenna’s brailleboek uit ‘Pretty little Liars’ werd ontcijferd door iemand die echt...

Jenna’s brailleboek uit ‘Pretty little Liars’ werd ontcijferd door iemand die echt braille kan lezen

Braille
Foto: Freeform
In de laatste aflevering die we te zien kregen van onze lievelingsserie ‘Pretty Little Liars’ was te zien hoe Jenna een boek kreeg van haar kidnapper, volledig geschreven in braille. Maar wat kreeg ze te lezen?

Wanneer ze het boek van haar kidnapper kreeg, leek Jenna allesbehalve op haar gemak te zijn. Maar vanaf ze het brailleschrift begon te lezen, leek haar verwrongen gezicht weer te ontspannen en verscheen er zelfs een grijns om Jenna’s mond. Jenna leest hardop het woord ‘endgame’ (=eindspel), maar welke ogenschijnlijk geruststellende woorden stonden er verder te lezen? Dat vraagt elke ‘PLL’-fan zich ongetwijfeld af.

Foto: Freeform

Leert de vertaling ons meer?

Braillespecialiste Rose Angelocci wist een deel van het brailleschrift dat Jenna te lezen kreeg te ontcijferen. Volgens haar staan er woorden als ‘aarde’, ‘waterdamp’ en ‘wetenschap’ te lezen. Volgens haar heeft Jenna een wetenschappelijk boek op haar schoot en heeft het dus niet echt iets met ‘Pretty Little Liars’ te maken.

Bovendien is ook de wijze waarop Jenna het schrift leest, niet correct. Wie braille leest, zou naar verluidt namelijk maar één wijsvinger gebruiken. Jenna daarentegen betast de pagina met al haar vingers. Opnieuw een stom foutje van de productie, dus!

Meer ‘PLL’:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.