Home Love Daten 9 tips & tricks om die eerste kus perfect te maken

9 tips & tricks om die eerste kus perfect te maken

2. Zorg ervoor dat je alleen bent met hem

eerste kus
© Joanna Nix via Unsplash

De eerste kus. Het is iets waar wij ons allemaal zo veel zorgen om maken. Of het nu voor de allereerste keer ooit is of met een nieuwe date, elke eerste kus telt. Die moet perfect zijn, want het is iets dat we voor de rest van ons leven zullen onthouden. Wij geven je tips hoe je die eerste kus zo perfect mogelijk maakt!

1. Perfecte timing

Het lijkt misschien soms zo, maar een eerste kus is nooit toevallig. Je creëert namelijk automatisch een sfeer en dat geeft jullie de kans om het moment te laten gebeuren. Het beste moment om je date of vriendje te kussen is in het midden of het einde van de date, als je al wat gewend bent aan elkaar. In het begin van de date direct kussen is geen goed idee, want dan voel je je meestal nog niet op je gemak.

2. Zorg ervoor dat je alleen bent met hem

Plan dit op voorhand in je hoofd, zodat je wat tijd met hem alleen hebt zonder te veel mensen om jullie heen. Anders zal je constant denken dat die mensen staren of praten over jullie, waardoor het moment nog moeilijker wordt. Oeps!

3. Flirten

Je moet op voorhand zeker weten dat je date je ook leuk vindt op die manier, maar je moet hem zelf ook wat signalen geven. Anders kan het snel awkward worden tussen jullie twee. Of beseffen jullie niet dat het wederzijds is. Flirten is hier dus de oplossing voor!

Enkele flirting tips:

  • Zit dicht bij hem. Je moet natuurlijk niet bijna op zijn schoot gaan zitten, want anders kan je hem afschrikken.
  • Raak hem af en toe eens subtiel aan
  • Lach hem een klein beetje uit als hij iets ‘doms’ zegt (niet te veel, of je krenkt zijn ego!)
  • Plagen, plagen en nog eens plagen

4. Geen afleiding

Isoleer jullie van alles en iedereen tijdens het magische moment, zodat jullie niet afgeleid worden. Zet die meldingen op je smartphone dus maar uit!

5. Mondhygiëne

Niets is erger dan een slecht ruikende adem tijdens het kussen. Been there, done that. #ewww

Tip: drink wat water voor het kussen. Zo zijn je lippen niet te plakkerig en dat maakt het veel aangenamer voor de andere persoon.

6. Waar moeten die handen toch?

Geloof ons, kussen met je handen naast je kan het moment snel verpesten. Het kan raar aanvoelen, waardoor je een poging doet om je handen ergens anders te laten en dat lukt meestal niet. Leg je je handen op zijn armen? Neem je zijn handen vast? Sla je ze rond zijn middel? Leg je ze zacht op zijn wangen? Allemaal goed, doe gewoon waar jij je het best bij voelt.

7. Ontspannen

Als je te veel nadenkt over hoe je het perfecte moment zo perfect moet maken, zal het waarschijnlijk niet perfect zijn en kan je teleurgesteld worden. Dus relaaaax!

8. Signalen geven

Nu moet je alleen nog je date duidelijk maken dat je hem wil kussen. Ga een klein beetje dichter bij zijn gezicht en wacht tot hij ook wat dichter komt. Als alles goed gaat, is die kus er voor je het weet!

9. Hoe lang moet een kus duren?

Als jullie het leuk vinden, kunnen jullie zolang kussen als jullie zelf willen. Er staat geen limiet op, dus go for it! Dat is volledig jullie eigen keuze. Neem natuurlijk af en toe wat adempauze!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.