Home Love 7 dingen die je best niet zegt tegen iemand met liefdesverdriet

7 dingen die je best niet zegt tegen iemand met liefdesverdriet

1. 'Ander en beter, knapper en heter!'

liefdesverdriet
© Getty

Wanneer een van je vriend(inn)en net gedumpt is of verdriet heeft om iemand, is het belangrijk dat je ‘r bent voor die persoon, ook al weet je niet altijd goed wat te zeggen om hem/haar op te vrolijken. Soms moet er ook helemaal niet gepraat worden. Zéker niet als je van plan bent één van deze dingen te zeggen.

1. ‘Ander en beter, knapper en heter!’

Voor je verliefde vriend(in) is zijn/haar ex-lief de beste, knapste en heetste persoon op aarde. Andere mensen boeien momenteel waarschijnlijk voor geen meter. Onmiddellijk op zoek gaan naar een nieuwe potentiële liefde is dan ook niet de oplossing voor een gebroken hart. Een filmmarathon houden en samen een hele avond staren naar Zac Efrons (onbereikbare) body en blauwe ogen kan dan weer wél helpen.

2. ‘Ik vond hem/haar toch niet zo leuk.’

Heb je nu net toegegeven dat je een hele tijd gelogen hebt tegen je vriend(in)? Yep, you did. Het enige wat je hiermee bereikt, is dat hij/zij kwaad wordt op jou. En dat is niet de bedoeling.

3. ‘Je moet hem/haar echt negeren nu. Niet reageren op zijn/haar berichten, hè!’

Alleen je vriend(in) en die ex weten écht hoe het zit tussen hen. Als zij nog de behoefte voelen om elkaar berichtjes te sturen, heb jij je daar eigenlijk niet mee te moeien. Misschien maken ze wel een fout door vrienden te blijven, maar dat zullen ze uiteindelijk dan wel inzien. Als je het toch niet kan laten, stel dan eerder een suggestieve vraag. ‘Denk je dat het een goed idee is om nog zo veel met elkaar te sturen?’ klinkt veel minder aanvallend.

4. ‘Ik heb gehoord dat hij/zij al met iemand anders aan het daten is.’

Again: not helping. Dit is super pijnlijk om te horen en zal je vriend(in) alleen maar verdrietiger maken. Als je 100 % zeker weet dat de ex van je vriend(in) een nieuwe relatie heeft, hoort hij/zij ‘t inderdaad beter van jou dan dat het te zien op Facebook. Maar roddels en geruchten hou je beter voor jezelf.

5. ‘All the single ladies, put your hands up!’

Jij vindt het misschien fijn dat jullie nu samen kunnen dansen op Beyoncés ‘Single Ladies’, maar je bestie heeft niet noodzakelijk zin in om te vieren. Zelfs al zegt hij/zij misschien van wel. De kans is heel groot dat de avond toch in tranen eindigt. Een gezellige avond met jullie tweetjes en Zac Efron – zie nr.1 – is een beter idee.

6. ‘Jullie pasten toch niet goed bij elkaar.’

Het heeft geen zin om zijn/haar (afgesloten) relatie af te breken. Misschien heb je wel gelijk, maar dan zal je vriend(in) dat uiteindelijk echt wel inzien. Wanneer hij/zij nog liefdesverdriet heeft, zal hij/zij niet beseffen dat het beter zo is of dat ze te verschillend waren. Dat is voor later.

7. ‘Je hebt de helft van de duur van je relatie nodig om over iemand heen te geraken.’

We love Charlotte York uit ‘Sex and The City’, maar ze had niet altijd gelijk. Er is geen vaste wetenschap die je kan vertellen hoelang je zal rouwen om een relatie, dus maak je verdrietige vriend(in) dat ook niet wijs. Laat hem/haar gewoon weten dat er iemand is om erover te praten, hoelang hij/zij ook nodig heeft.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.