Home Love Daten 8 tekenen dat je niet meer verliefd bent op je lief

8 tekenen dat je niet meer verliefd bent op je lief

Heb je hem/haar gedegradeerd tot vriend? Dan is het je plicht dat zo snel mogelijk op te biechten...

niet meer verliefd
© Getty

Ernaar uitkijken je lief terug te zien om hem/haar dan meteen weer te missen als je weggaat. Wat een zalig gevoel dat zo herkenbaar is! Of toch niet? Hieraan merk je dat je misschien niet meer zo verliefd bent op je vriend(in).

1. Je hebt eigenlijk meer zin om met je vriend(inn)en af te spreken dan met hem/haar.

Natuurlijk spreek je altijd graag af met je vriend(inn)en. Maar als je hen heel het weekend hebt gezien en je dan nóg liever je zondagavond bij je bestie zou doorbrengen dan bij je lief, mag je beginnen twijfelen aan je gevoelens.

2. Je laat hem/haar vaker wachten als hij/zij een berichtje heeft gestuurd.

Vroeger wachtte je met je smartphone in je hand op een lief berichtje van je vriend(innet)je. Nu ben jij degene die op zich laat wachten, zelfs als hij/zij iets cute heeft gestuurd.

3. Je vindt het niet meer erg als hij/zij niet reageert op je berichten.

Je stuurt niet alleen zelf niet meer direct terug, je bent zelfs niet teleurgesteld als hij/zij het ook niet doet. Geobsedeerd zijn door je smartphone is natuurlijk nooit goed, maar zo’n nonchalante houding verraadt veel.

4. Je hebt geen zin meer om te knuffelen of om een kusje te krijgen.

Je voelt je er super schuldig over, maar je kan het ook niet veranderen.

5. Als je hem/haar niet ziet, mis je hem/haar ook niet.

Vroeger miste je je lief al als hij/zij even naar het toilet ging…

6. Je betrapt jezelf erop dat je veel minder aan hem/haar denkt.

In het begin kon je je totaal niet concentreren in de klas door alle vlinders in je buik, terwijl je nu aan het einde van de schooldag plots beseft dat je amper aan hem/haar hebt gedacht. En dat je bent vergeten terugsturen op zijn/haar berichten.

7. Knappe jongens/meisjes vallen nu ineens weer op.

Iedereen verbleekte bij de mooie ogen, de zachte haren en de perfecte body van jouw bae, maar nu zie je andere jongens/meisjes plots terug staan. Was die ene jongen van je klas vorig schooljaar ook al zo knap? Ja hoor, maar toen was jij nog dolverliefd op je lief…

8. Je begint je lief meer als een vriend te zien.

Niet meer verliefd zijn betekent niet dat je het niet meer leuk vindt om bij hem/haar te zijn. Je kan het nog altijd fijn vinden om samen een filmpje te zien of iets anders leuks te doen. Maar heb je hetzelfde gevoel bij hem/haar als bij je vriend(inn)en? Dan heb je hem/haar gedegradeerd tot vriend. En dan is het je plicht dat zo snel mogelijk op te biechten en er eens goed met hem/haar over te praten…

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.