Home Love De eerste keer: 7 dingen waar jij je echt geen zorgen over...

De eerste keer: 7 dingen waar jij je echt geen zorgen over moet maken

3. Of het pijn doet en of je gaat bloeden.

eerste keer
© Daria Shevtsova via Pexels

Het is vanzelfsprekend dat je je druk maakt over dingen in de toekomst, zoals wanneer je je eerste keer gaat beleven. Toch is het iets waar je onnodig om strest, want achteraf zal het no big deal blijken. Seks moet iets zijn waar je van geniet, niet waar jij je zorgen om maakt. Dus stop maar met stressen om deze dingen.

1. Wanneer het gaat gebeuren.

Voor sommigen is de eerste keer een mijlpaal en dan is het begrijpelijk dat je jezelf vaak afvraagt wanneer het gaat gebeuren. Maar waarom zou je daar aan denken? Als het gebeurt, gebeurt het en zo niet, dan moet je nog geduld hebben. Zolang je het maar doet op een moment waar jij je goed bij voelt.

2. Of het de ware is.

De één maakt het niets uit met wie de eerste keer is, terwijl de ander aan niets anders kan denken. Denk niet de hele tijd dat je dé perfecte persoon moet vinden, want niemand is perfect. Je eerste keer moet zijn met iemand bij wie je je goed en op je gemak voelt, niet per se met de ware. Er hoort geen druk achter te zitten.

3. Of het pijn doet en of je gaat bloeden.

Er is een kans dat het pijn gaat doen én/of dat het gaat bloeden, maar dat hoeft niet. Maak je maar geen zorgen: als je bloedt, dan is dat echt niet zó veel dat jullie er samen in kunnen verdrinken. Het kan ook dat je niet bloedt en dat is ook helemaal normaal. Ook de pijn die je ervaart kan verschillen, maar meestal is het een lichte pijn die je maar eventjes voelt. De volgende keren zou je daar niets meer van moeten voelen – maar doe je dat wel, laat het dan voor de zekerheid checken bij een gynaecoloog.

4. Dat hij/zij erachter komt dat je maagd bent.

Misschien durfde je hem/haar niet te vertellen dat het je eerste keer gaat zijn. Als dat je comfortabeler doet voelen, is dat oké. Wél moet je weten dat het niets om je over te schamen is als je wel de waarheid zou vertellen. Wie weet is het ook zijn/haar eerste keer of kan hij/zij het al merken aan je houding. Veel zou het niet mogen uitmaken.

5. Wat hij/zij van je lichaam gaat vinden.

Hoewel hij/zij zijn/haar ogen op jou gericht heeft, is er een grote kans dat hij/zij ook onzeker is over zijn/haar eigen lichaam. De kans dat hij/zij iets slechts over jouw lichaam zegt of zelfs denkt, is heel klein. Mocht hij/zij het wel doen, dan weet jij dat je zo snel mogelijk moet wegwezen. Die persoon leeft blijkbaar nog in een fantasiewereld.

6. Of het goed gaat zijn.

We gaan er geen doekjes om winden: het gaat waarschijnlijk niet zo geweldig zijn. Vooral als het voor jullie beiden nieuw is, kan het met veel awkward gestuntel aflopen. Probeer daarom minder te denken aan hoe goed het zal zijn. Het belangrijkste is dat jij je ontspannen voelt.

7. Wat andere mensen ervan zullen vinden.

Het is jouw leven en jouw lichaam en uiteindelijk kies jij ervoor wat je ermee wil doen. Wat maken de opmerkingen van andere mensen dan nog uit? Daarbij ben je niemand een uitleg verschuldigd, dus doe wat goed voelt voor jou.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.