Home Love Zo wijs je een vriend(in) die een crush op je heeft vriendelijk...

Zo wijs je een vriend(in) die een crush op je heeft vriendelijk af

4. Beledig hem/haar niet (achter de rug om).

vriend afwijzen
© ALEXIS BROWN VIA UNSPLASH

Hoe lief: iemand die je kent heeft een crush op je, en hij/zij vraagt zich af of dat gevoel wederzijds is! Maar… dat is helemaal niet zo. Het eerlijkste wat je kan doen is hem/haar vriendelijk afwijzen, want jij zou het ook niet leuk vinden mocht je crush je aan het lijntje houden, toch? Maar hoe?

1. Doe het face-to-face.

Iemand afwijzen doe je het best in het echt en niet via WhatsApp bijvoorbeeld. Sure, het is makkelijker om het via een berichtje te doen, maar het is toch véél eerlijker voor de ander als je het even persoonlijk doet? Hij/zij had namelijk ook het lef om eerlijk te zijn over zijn/haar gevoelens.

2. Hou hem/haar niet aan het lijntje.

Je wilt the talk liever ook niet hebben, maar je kan de waarheid beter zo snel mogelijk vertellen. Des te sneller kan hij/zij over je heen raken. En nee, je bent echt niet aardiger als je het verzwijgt, want je geeft hem/haar alleen maar valse hoop. Not cool!

3. Maak duidelijk dat je nog wél vrienden wil blijven.

Grote kans dat je hem/haar nog wel graag als vriend(in) hebt, maar niet als vriend(innet)je, toch? Vertel dit eerlijk, want misschien denkt hij/zij dat jij niet meer wil (af)spreken nadat hij/zij zijn/haar gevoelens uitte. Dit maakt het gesprek ook een stuk minder awkward.

4. Beledig hem/haar niet (achter de rug om).

Wanneer mensen ernaar vragen, lijkt jouw reden – je voelt je gewoon niet aangetrokken tot hem/haar – misschien niet goed genoeg, waardoor je zegt dat je een aantal uiterlijke of innerlijke kenmerken stom vindt. Dit is helemaal nergens voor nodig, en zo beledig je hem/haar ook gewoon. Je hoeft geen reden te geven als je dat niet wil. En als je ‘t wel doet, hou het dan netjes.

5. Lach hem/haar niet uit.

Waarschijnlijk wil je het niet awkward maken en probeer je erom te lachen, maar dat kan net kwetsen. Een lach kan heel fout overkomen, dus pas ermee op.

6. Wees niet gemeen.

Het is even ongemakkelijk om te horen dat die persoon je leuk vindt, maar het is heel onaardig om gemeen te doen.  Zeg dat je je gevleid voelt, maar dat je hem/haar niet meer dan als een vriend(in) ziet.

7. Geef hints.

Als je vriend(in) nog niet duidelijk heeft gezegd dat hij/zij je leuk vindt, maar wel ‘subtiele’ hints geeft, kan je ook terug hinten dat het gevoel niet wederzijds is. Misschien begrijpt hij/zij het dan, al is er een grote kans dat je er toch nog een keer samen over zal moeten praten.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.