Home Fun Whut?! YouTuber PewDiePie zegt dat hij z’n kanaal gaat verwijderen

Whut?! YouTuber PewDiePie zegt dat hij z’n kanaal gaat verwijderen

PewDiePie
PewDiePie is met bijna 50 miljoen volgers het allerpopulairste YouTube-kanaal ter wereld, maar toch is de 27-jarige Felix Kjellberg van plan zijn account te verwijderen. In een video die hij twee dagen geleden deelde, legt de boze en verdrietige YouTuber uit waarom.

Fout van YouTube

Wanneer PewDiePie de kaap van 50 miljoen volgers – een mijl in de geschiedenis van YouTube – haalt, plant de Zweedse YouTuber zijn kanaal definitief te verwijderen. Maar waarom zou iemand die zo populair is zoiets doen? Wel, volgens Felix, die in 2015 nog 12 miljoen dollar (!) wist te verdienen met zijn kanaal, ligt de oorzaak bij YouTube zelf. De site voerde onlangs een paar wijzigingen door waardoor er nog maar een paar video’s worden aanbevolen. Vroeger kregen volgers nog een melding van alle kanalen die ze volgen. Felix zag z’n views dan ook serieus dalen. ‘Ik begon echt te twijfelen aan mezelf’, klinkt het bij de YouTuber. ‘Ik dacht eerst dat m’n video’s niet meer in de smaak vielen. En ik ben niet alleen, veel YouTubers merken dit.’

Volgens YouTube zouden volgers zelf kunnen aanvinken of ze al dan niet alle meldingen willen krijgen van een kanaal dat ze volgen. ‘Ze snappen bij YouTube echt niet dat mensen al die moeite niet zullen doen. Daarom ga ik mijn kanaal verwijderen wanneer ik 50 miljoen volgers heb’, besluit Felix. En hij ziet er niet uit alsof hij een mopje maakt.

Nieuw begin

Maar fans van PewDiePie moeten niet wanhopen. Felix verdwijnt niet van YouTube, maar wil gewoon van nul beginnen op een nieuw kanaal. ‘Ik ga YouTube niet laten winnen. Ik wil mijn oude kanaal verwijderen en helemaal opnieuw beginnen.’ Fiuw, dat is een opluchting. We zijn benieuwd hoe snel hij terug volgers zal verzamelen!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.