Home Life 11 kleine dingen die je helpen de schooldag te overleven

11 kleine dingen die je helpen de schooldag te overleven

8. Zorg voor een lekkere lunch.

tips schooldag
© @siora18 via Unsplash

We hebben allemaal weleens een hekel aan school. We’ve all been there. Studeren, vervelende leerkrachten, de hele dag op de schoolbanken zitten of achter je bureau… Er is niets leuks aan, behalve dat je je vrienden ziet! Daarom sommen wij elf tips op die je kan gebruiken om de schooldag te overleven.

1. Ontbijt goed.

Niets is vervelender dan een lege maag. Je hebt de hele tijd honger waardoor je je niet goed kan concentreren en opletten. Eet daarom een stevig ontbijt voor je naar school vertrekt! Het geeft je meer energie, waardoor je je automatisch beter voelt. Breakfast is niet voor niets the most important meal of the day hè! Je moet misschien wel wat vroeger opstaan, maar zo heb je tenminste iets om naar uit te kijken als je uit je bed komt.

2. Luister naar muziek.

Luister naar je favoriete muziek terwijl je je klaarmaakt, onderweg naar school of tijdens de pauzes (als dat mag)! ‘s Morgens luisteren naar je favoriete liedje maakt je meteen actief! En als je af en toe een muziekpauze inlast tussen je uren, zal je merken dat je meteen vrolijker bent tijdens een vervelende dag. Kies wel voor een opgewekt liedje, van deprimerende liedjes wordt je alleen maar droeviger.

3. Heb contact met je vrienden.

Het mooiste aan school is dat je je vrienden elke dag ziet! Spendeer tijd samen tijdens de pauzes en steun elkaar in vervelende lessen. Zit je niet met je vrienden op school? Stuur dan sms’jes om elkaar op de hoogte te houden. Natuurlijk niet tijdens de les, want dan moet je opletten hé!

4. Doe iets leuks voor je vertrekt naar school.

We weten dat vroeger opstaan natuurlijk niet gemakkelijk is en je graag zo lang mogelijk blijft liggen. Toch is het een goed idee om vroeger op te staan, zodat je nog iets leuks kan doen voor je vertrekt. Kijk een aflevering van je favoriete televisieserie, neem een warm bad, knuffel uitgebreid met je huisdier, lees een boek of doe yoga! Allemaal kleine dingen die je een goed humeur geven. Je wordt er rustig van en begint meteen goed aan je dag!

5. Draag een outfit waar je je goed in voelt.

Dress every day like it’s Easter Sunday‘. Als je je zelfzeker voelt in je kleren, voel je je in het algemeen beter. Draag daarom elke dag een outfit waar je super trots op bent. Leg ‘s avonds voor het slapengaan een outfit en bijpassende accessoires klaar en je begint meteen goed aan de volgende dag!

6. Organiseer je dag.

Als je je dag goed organiseert, zal je sowieso een beter gevoel hebben. Heb je een drukke planning voor de boeg? Maak dan een to do-lijstje, zodat je al je taken een voor een kan afvinken. Op die manier ben je veel productiever en heb je geen overweldigend gevoel. Koop een leuke agenda om je dagen tot in detail te plannen. Zo zie je zeker niets over het hoofd!

7. Maak leuke plannen na school.

De mogelijkheden zijn natuurlijk beperkter dan anders, maar zorg ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken na school. Ga shoppen, ga een warme chocolademelk halen, chill in een park (op veilige afstand!) met vrienden of kijk een leuke film met je mama. Als je je verheugt op iets, vliegt de dag snel voorbij!

8. Zorg voor een lekkere lunch.

Verwen jezelf met lekker eten tijdens de middag en tijdens de pauzes. Als je weet dat je iets lekkers hebt, kijk je ernaar uit en zoals we hierboven al zeiden: de tijd gaat sneller als je verlangt naar iets. Hungry hippo alert!

9. Vermijd mensen die je niet leuk vindt.

Die verpesten toch maar je goed humeur dat je al heel de dag hebt opgebouwd met onze tips. Als je hen in de verte ziet, zorg er dan voor dat je niet naar hen kijkt of maak een omweg. You don’t need that kind of negativity!

10. Let op in de les.

Oké, we geven toe, dit valt misschien niet onder ‘leuke dingen’, maar het blijft wel een goede tip. We willen niet klinken als je leerkracht, maar als je oplet in de les, gaat de tijd echt veel sneller vooruit! Je bent echt met iets bezig, terwijl dat je je anders maar verveelt. En we weten allemaal dat als iets saai is, de tijd heel traag gaat. Bovendien leer je ook effectief bij als je je aandacht erbij houdt! En moet je thuis minder lang leren voor een toets = meer tijd om leuke dingen te doen. Win-winsituatie!

11. Doe een work-out.

Of het nu voor school of erna is, het maakt niet uit, zolang je maar iets van beweging hebt. Ook al is het maar een kwartiertje! Sporten zorgt ervoor dat endorfines vrijkomen, waardoor je gelukkiger voelt en meer energie hebt. Hierdoor heb je ook het gevoel dat je iets hebt bereikt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.