Home Life 7 tips om betere punten te halen op school

7 tips om betere punten te halen op school

Met een beetje toewijding voor school en je lessen haal jij binnen no-time hogere cijfers.

betere punten
© Emma Matthews via Unsplash

Soms kan het voelen alsof het een aangeboren talent is om goede punten te halen en dat je er niks aan kan doen als ‘t bij jou niet lukt. Niets is minder waar, want met een beetje toewijding voor je lessen haal jij in no-time cijfers waarvan je ouders én jijzelf gaan blinken van trots.

1. Maak van school je nummer één prioriteit

Dit is het belangrijkste als je hogere cijfers wilt halen. Als je iets heel graag wilt, dan moet je er ook 100% voor gaan. Iemand die acteur wil worden, focust zich toch ook alleen maar op acteren om een goede rol te krijgen? Hogere cijfers halen op school is precies hetzelfde. Natuurlijk is er nog tijd voor je vrienden, maar wanneer het nodig is, moet je hen even op een tweede plaats kunnen zetten. Als ze échte vrienden zijn, zullen ze dat snappen.

2. Let goed op bij alle lessen

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, toch klinkt het aantrekkelijker om in je schrift te tekenen tijdens de les. Wanneer je leert voor een toets, stuit je ongetwijfeld op dingen die je eigenlijk niet begrijpt. Zonde, want je leerkracht legt de meeste dingen uit het boek zo goed en duidelijk mogelijk uit in de les. Probeer het bijpraten met je vriendinnen dus te beperken tot de pauzes, zo zal het leren véél vlotter gaan (en heb je dus weer meer tijd voor je vrienden, ah ja).

3. Neem van alles notities 

We hebben het allemaal weleens gezegd: ‘Ik hoef het niet op te schrijven, want ik onthoud het wel’. NOT! Bijna niemand kan zo veel informatie onthouden, dus schrijf het op in een schrift voor dat vak. Je aantekeningen zijn ook super handig bij het leren van een toets.

4. Begin op tijd met leren

Als je op tijd begint met leren, kan je een dag vóór de toets nog even naar je docent om vragen te stellen over dingen die je niet begreep. Uitstellen klinkt makkelijk, maar zin krijgen om te leren ga je waarschijnlijk nooit krijgen. Je kan beter elke dag een klein stukje leren dan alles in een keer.

5. Werk er hard voor

Het klinkt fijn om het huiswerk te kopiëren van een klasgenoot, maar leer je daar iets van? Als je echt hogere cijfers wilt halen, moet je er ook hard voor werken. Er is geen magische spreuk die al je punten doet stijgen en al helemaal niet als je er niets voor doet.

6. Hou al je opdrachten netjes bij

Is je agenda een chaos? Dan is het handig om vanaf nu alles netjes bij te houden. Gebruik gekleurde markeerstiften voor verschillende dingen, bijvoorbeeld: groen voor toetsen, roze voor huiswerk, geel voor projecten en gebruik rood voor dingen die je dringend moet doen. Zo kun je in één oogopslag zien wat je die week vooral moet doen of maken.

7. Beloon jezelf

En dan gaat het niet perse om het halen van een goed cijfer, maar omdat je er zo hard voor hebt gewerkt. Een slecht cijfer halen is ook niet het einde van de wereld. Weet wat je fout hebt gedaan en let daar de volgende keer beter op.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.