Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Experiment: 3 dagen suikervrij eten

Aangezien ik verslááfd ben aan chocola, tijdens het avondeten al brainstorm over het toetje en op het station standaard die heerlijke koekjes koop, leek het mij wel een uitdaging om drie dagen zonder suiker te leven. Benieuwd hoe ik dat heb doorstaan?

Dag 1: woensdag

Ik werk parttime bij een marketingbureau en heb vandaag een dag van 9.30 tot 18.00 op het programma. Daarom ontbijt ik met een grote kom yoghurt met lijnzaad, geraspte kokos, kaneel, gojibessen, rozijnen en havermout. Ik snijd een appeltje in stukjes en drink er een enorme kop groene thee bij. Goed begin!

‘s Middags krijg ik rond 13.00 trek. Gelukkig heb ik een quinoa salade in de koelkast staan. Ik eet er een speltbroodje bij, die verrassend goed vult. Rond 16.00 krijg ik ontzettende zin in een twix (of een bak ijs...), maar houd ik me in. Ik troost mezelf met een banaan, maar dat maakt me niet veel vrolijker... ‘s Avonds eet ik vis met rijst en een heleboel groente, zonder toetje. Trots! De eerste dag ging prima, maar een portie chocola zou er best in kunnen.

Dag 2: Donderdag

Nadat ik hetzelfde ontbijt als gisteren heb gegeten, bereid ik me thuis goed voor op deze dag. Ik pak veel gezonde tussendoortjes in, zodat ik op kantoor niet ga valsspelen met ongezonde dingen. Ik lunch met een salade met tonijn, huttekäse, avocado en nootjes en eet tussendoor wat cherrytomaatjes, worteltjes en fruit. ‘s Avonds eet ik bij een vriendin en kiezen we voor aardappeltjes, tartaar en wokgroente. Die rol koekjes roept mijn naam, maar ik hou me in. Pff, saai!

Tussenstand? Ik ga goed! Ik merk dat ik ontzettend lang vol zit van mijn gezonde maaltijden en dat mijn energieniveau wat stabieler blijft. Helaas is mijn verlangen naar suiker er nog steeds en hielp het niet dat er een bak met chocolaatjes op kantoor stond.

Dag 3: vrijdag

Vandaag heb ik vrij en ohhh, ik heb zin in pannenkoeken! Terwijl ik die gedachte probeer te verdrukken, haal ik mijn lunch uit de koelkast: quinoa met nootjes en een enorme fruitsalade. Yum! Aangezien ik later op de middag nog een speltbroodje at, heb ik ‘s avonds pas laat trek. Wanneer mijn vriend en ik om 20.30 nog moeten koken, is het erg verleidelijk om pizza, sushi of iets anders te bestellen. Bijna teleurgesteld eten we later rijst met vis en groente uit de vriezer, maar ‘s avonds lig ik trots in bed: ik heb het volbracht!

Resultaat? Ik ben trots op mezelf. Mijn drang om chocola, koekjes en snoepjes te eten was ‘s middags en ‘s avonds erg aanwezig, maar ik ben blij dat ik het heb volgehouden. Doordat ik minder zout heb gegeten lijkt mijn buik ook wat platter en bovendien heb ik dankzij mijn gezondere eetpatroon ook meer energie gekregen. Of ik dit vanaf nu altijd ga volhouden? Ehhh, je zou mij nu eens moeten zien zitten met mijn bak ijs! 😉 Maar ik heb er zeker van geleerd: suikervrij eten is ook heel lekker!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '