Home Celebs Celeb News ‘Riverdale’-actrice Shannon Purser post eerlijke boodschap over haar seksualiteit

‘Riverdale’-actrice Shannon Purser post eerlijke boodschap over haar seksualiteit

Riverdale
Foto: Reporters
De 19-jarige actrice Shannon Purser, die je waarschijnlijk kent als Ethel Muggs in ‘Riverdale’ of misschien als Barb in ‘Stranger Things’, heeft een emotioneel tekstje gedeeld op Twitter waarin ze zegt dat ze onlangs uit de kast is gekomen als biseksueel. Ze deed dat als reactie op een storm aan kritiek die ze kreeg na een tweet over ‘Riverdale’-fans die BeronicaBetty en Veronicashippen.

‘Boze Beronica-stans

Shannon verwijderde haar tweet al snel, dus het is niet helemaal duidelijk wat ze exact schreef. Maar het lijkt erop dat ze fans die Betty en Veronica shippen, nadat de meisjes in een van de laatste afleveringen van ‘Riverdale’ kusten, ‘angry stans’ – een stan is een hevige fan – noemde. En dat schoot bij hen in het verkeerde keelgat.

De Beronica shippers zijn inderdaad een beetje boos, omdat de makers van ‘Riverdale’ volgens hen aan ‘queerbaiting’ hebben gedaan. Die term wordt gebruikt wanneer zich in een serie of film even een homoseksueel of lesbisch koppeltje lijkt te vormen om de homogemeenschap aan te spreken, maar dat er uiteindelijk niets uit voortkomt en het afgedaan wordt als een grap of gewoon genegeerd wordt. Zoals nu tussen Betty en Veronica lijkt te gebeuren, dus.

Shannon ging nog even in discussie met de ‘Riverdale’-fans die haar het probleem probeerden uitleggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

https://twitter.com/shannonpurser/status/854478588493660161

Uiteindelijk postte de actrice een tekstje waarin ze uitlegt dat ze zelf deel uitmaakt van de homogemeenschap, maar dat ze er nog heel nieuw in is. Shannon vertelde nog maar recentelijk tegen haar familie en vrienden dat ze op jongens en meisjes valt en moet dus nog veel leren over wat dat juist betekent. ‘Ik had tot vandaag nog nooit van de term ‘queerbaiting’ gehoord. Dat gezegd zijnde, ik heb nooit iemand willen uitsluiten en m’n tweet was ondoordacht’, schrijft ze. ‘Ik had het niet over alle Beronica shippers, enkel over diegenen die gemeen waren tegen mij. Het was hoe dan ook niet verstandig of vriendelijk om dat te zeggen en ik ben teleurgesteld in mezelf.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het vraagt heel wat moed en volwassenheid om je fouten zo toe te geven, dus wij nemen ons hoedje af voor Shannon. Het is je vergeven, Ethel ?.

Meer ‘Riverdale’:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.