Home Celebs Celeb News INTERVIEW: Tinne Oltmans over ‘Ghost Rockers’, sociale media en de perfecte selfie

INTERVIEW: Tinne Oltmans over ‘Ghost Rockers’, sociale media en de perfecte selfie

Tinne Oltmans
Foto: Tinne Oltmans
Tinne Oltmans is één van onze Covergirls. Je kent haar waarschijnlijk wel van de tv-reeks Ghost Rockers op Ketnet, waar ze Mila speelt, een stoere rock chick die houdt van dansen en zingen. Net als Tinne (23) zelf. Haar advies? “Begin zo vroeg mogelijk aan alles wat je graag doet“.

Over Ghost Rockers

Sinds 2014 speel je mee in de tv-serie Ghost Rockers, maar hoe is het allemaal begonnen?

“Al van jongs af aan stond ik thuis in de woonkamer te dansen en zingen. Mijn ouders zagen al snel dat dat iets was wat ik heel graag deed en zou willen blijven doen. Toen ik tien jaar oud was, nam ik deel aan audities voor de musical The Sound Of Music en kreeg ik een rol! Daar kon ik mij volledig uitleven. In het middelbaar ben ik naar de kunstschool gegaan, waar ik mij meteen helemaal thuis voelde, maar mijn dans- en zangkriebels waren na het beëindigen van die studie nog niet over. Daarom besloot ik nog een musicalopleiding te volgen aan Fontys in Tilburg (Nederland).”

Toen ik te horen kreeg dat ik Mila mocht spelen in Ghost Rockers moest ik spontaan lachen en huilen tegelijkertijd.

“In mijn derde jaar was ik op zoek naar een stageplek. Na enkele spannende auditierondes bij Studio 100, kreeg ik de rol van Mila Santiago in Ghost Rockers. Ik was overdreven excited! Ik stond op het perron te wachten op mijn trein toen ik het nieuws te horen kregen. Ik kon mijn enthousiasme niet verbergen en ben spontaan en luidop beginnen lachen en huilen tegelijkertijd. Dit wou ik al zo lang!”

“Ik wist ook dat het een job van langere duur ging zijn dus ben ik eerst begonnen bij Ghost Rockers als stagiaire om dan mijn studie af te maken. Ofwel was ik op de set, ofwel op school. Maar het was het allemaal meer dan waard. Ik ben zo blij met deze kans! En mijn school was erg begripvol.”

Hoe zou je Mila beschrijven?

“Mila is een stoere rock chick die al heel wat heeft meegemaakt in haar leven. Ze leefde een tijdje op straat maar verloor nooit haar passie voor dans en muziek uit het oog. Daarom schreef ze zich in aan het DAM (School voor Dans, Acteren en Muziek, nvdr.). Dat was haar allerlaatste kans die ze met beide handen gegrepen heeft. Mila is iemand die zich niet laat doen. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus! Ze staat stevig in haar schoenen en is heel realistisch.”

Mila is meer een bad ass dan ik ooit zal zijn.

Zijn er gelijkenissen tussen je personage en jezelf?

“Ja er zijn best wel veel gelijkenissen. Dat maakt het vaak zo moeilijk. Je probeert je in te leven in je eigen personage door te denken ‘wat zou Mila voelen, zeggen en doen’ en soms betrap ik mezelf er op dat ik als Tinne aan het denken ben.”

“Een grote gelijkenis is bijvoorbeeld dat we allebei heel veel chaos in ons hoofd ervaren. Maar zowel Tinne als Mila zouden dat niet tonen. Aan mij zal je niet zien dat ik met allerlei dingen bezig ben in mijn hoofd. Maar toch zijn er ook duidelijke verschillen met Mila. Ik zou bijvoorbeeld nooit inbreken, terwijl Mila de skills heeft om met een paar haarspeldjes eender waar binnen te komen. Ik zou daar te hard mee klungelen. Mila is meer een bad ass dan ik ooit zal zijn.”

Mila Santiago. ? #GhostRockers #fandag #Nickelodeon

A post shared by Tinne Oltmans (@tinneoltmans) on

Mila is in de serie heel close met de vier andere Ghost Rockers. Zijn jullie in het echte leven ook vrienden?

“Ja wij zijn zeker ook goede vrienden in het echte leven. In het begin deden wij echt alles samen! Op de set zitten we vaak meer dan twaalf uur bij elkaar en dan gingen wij erna nog iets drinken of picknicken. Omdat het toen nog allemaal zo nieuw was, deden we zo’n dingen heel veel. Nu hechten we meer belang aan onze eigen ruimte en tijd. Iedereen heeft zijn eigen vrienden en die verdienen ook aandacht.”

“Een tijdje geleden maakte ik een filmpje met een vriendin dat ik online postte, waarop een fan reageerde ‘Wanneer spreek je nog eens met je echte vrienden af?’. Ze bedoelde dan de andere Ghost Rockers. In de ogen van fans zijn wij altijd bij elkaar en heel close. Maar als je zo close samenwerkt, heb je soms ook even rust nodig. Na onze vorige show zijn we wel met z’n allen naar een food truck festival geweest. Iedereen nam zijn eigen vrienden mee en ik vind het leuk dat dat kan! Een reisje met de Ghost Rockers zie ik ook wel zitten, maar dan wil ik wel mijn eigen kamer. (lacht) Er zijn nog nooit ruzies geweest, wat wel frappant is als je weet dat we constant samen zijn.”

Ik heb de knapste vrienden♡ Team Roblie, Alex, Jimmy en #TeamJila #GhostRockers

A post shared by Tinne Oltmans (@tinneoltmans) on

Wat is het leukste dat je al meemaakte op de set?

“Wat erg cool is, is dat we onze eigen stunts mogen doen. Dat gebeurt natuurlijk altijd onder begeleiding van een stuntteam, maar het is toch een hele ervaring. Ooit moesten we voor een bepaalde scène uit een rijdend busje naar een ander busje springen. Ik had er eerlijk gezegd wel wat stress voor want als je valt, val je gewoon keihard op het beton. Maar zo een scène geeft je een enorme kick! Daarna ontplofte het busje waar we uit sprongen en stonden we met heel de crew vol adrenaline toe te kijken. Bangelijk om te doen!”

Jullie zijn nu volop bezig met de theatertournee van Ghost Rockers. Treed je het liefst op of sta je dan toch liever op de set?

“Als het over zingen gaat, sta ik het liefst in het theater. Daar heb je veel meer interactie met het publiek en dat geeft weer een kick. Op vlak van acteren, sta ik liever voor de camera. Dat ligt me nauwer aan het hart en daar krijg ik zoveel voldoening van.”

Over haar leven naast de serie

Naast acteren, kan je ook erg goed zingen. In welke taal zing je het liefst: Nederlands of Engels?

“Dat is een moeilijke! Maar ik zou toch gaan voor Engelstalige muziek. Wanneer ik tijd heb, schrijf ik zelf liedjes en slechts één keer heb ik me gewaagd aan een Nederlandstalig nummer. Helaas werd er luidkeels gelachen toen ik de tekst voorlas aan mijn familie. Daarna heb ik nooit meer een Nederlandstalig nummer geschreven. (lacht) In het Engels klinkt alles ook gewoon beter. Door mijn drukke agenda kom ik er nu jammer genoeg niet aan toe iets met die liedjes te doen. Later wil ik wel verder gaan met Engelstalige muziekTo be continued!

Wat zou je graag na Ghost Rockers doen?

“Liefst zou ik verder acteren. De combinatie van zang, dans en acteren is voor mij ideaal. Maar als ik echt totaal iets anders zou moeten zeggen, zou ik ervoor kiezen om als leerkracht te werken, maar ook dan zou ik een kunstvak willen geven. Leerlingen je passie doorgeven lijkt mij zalig om te doen.”

“Verder droom ik ervan om de wereld te zien. Ik zou heel graag naar Indonesië reizen, waar mijn oma vandaan komt. Ik heb ondertussen zo veel verhalen en anekdotes gehoord dat ik het met mijn eigen ogen wil zien en ervaren!”

Ik schrijf zelf liedjes en heb me één keer gewaagd aan een Nederlandstalig nummer. Mijn familie heeft me toen keihard uitgelachen met m’n tekst.

Je bent veel bezig met mode, wat is jouw favoriete trend van het moment?

“Ik ben momenteel een megafan van patches en pins. Laatst kocht ik bij Stradivarius een jeansvestje met een geborduurde tekst op de rug. Daar heb ik mijn eigen patches op genaaid. Ik vind het wel leuk om iets te pimpen en daar mijn eigen ding van te maken. Je moet er wel mee oppassen dat het niet te ordinair wordt. Ik heb ook nog een kaki communicantenvestje in mijn kast hangen en dat ga ik nu ook pimpen door er epauletten op te naaien. Ik vind het leuker om mijn eigen stijl te creëren dan dat je dat allemaal gewoon koopt. Wat ik ook heel stoer vind, zijn bontjasjes. Zo van die fluffy dingen. Als ik dat bij anderen zie, denk ik ‘wauw!’, maar zelf durf ik ze niet te dragen.”

Wauw. Wat is het hier mooi! #OonaWelcomeDays

A post shared by Tinne Oltmans (@tinneoltmans) on

Je hebt een volle agenda, wat doe je om te ontspannen?

“Ik spreek heel graag af met vrienden zoals Alexis (Guiette, gitarist en het ex-vriendje van Marthe van K3, nvdr.). Dan spelen we samen muziek en eten we sushi. Als ik helemaal in mijn eentje zou zijn, zou ik mij opsluiten in mijn hoofd en te veel nadenken. Een beetje afleiding met vrienden heb ik nodig.”

“Reizen doe ik ook heel graag. Ik ben juist terug van een weekje Mallorca. Het was heel leuk maar helaas niet zo warm als ik had verwacht. Mijn favoriete bestemming is Barcelona. Daar was ik na één bezoekje al van overtuigd. Kunst, cultuur en eten! Ik hou echt van Spanje, de Spaanse taal en het eten. Tapas zijn voor mij de hemel! Ik hou niet van die eenpansgerechten. Geef mij maar veel verschillende smaken! In Barcelona heb je ook zo’n overdekt marktje met verse sapjes. Heerlijke sfeer daar!”

Sunday. Yoga day. ? #throwback #yoga #vinyasa #mallorca #palmademallorca

A post shared by Tinne Oltmans (@tinneoltmans) on

Wat staat er nog op de planning de komende maanden?

“Eerst en vooral gaan we onze tour afmaken in Hasselt en Oostende en daarna nemen we verder op voor Ghost Rockers. We zijn volop bezig aan ons derde seizoen. In de zomer kan je ons ook aan het werk zien op Pennenzakkenrock, Marktrock en nog andere festivals. Dat vind ik heel leuk om te doen!“

Heb je tips voor meisjes die in jouw voetsporen willen treden?

Begin gewoon zo vroeg mogelijk aan alles wat je graag wil doen. Ik sla mij echt voor de kop dat ik nooit notenleer heb gehad. Ik kan nu geen enkel instrument echt goed bespelen. Wat akkoorden op een gitaar en dat is het. Heel jammer.”

Ik sla mij echt voor de kop dat ik nooit notenleer heb gevolgd. Eén tip: begin zo vroeg mogelijk met de dingen die je later graag wil doen.

“Wil je dansen, ga dan zo snel mogelijk op professionele dansles. Je moet op jonge leeftijd de basis leggen. Om lenig te worden, moet je wanneer je vijf jaar oud bent in spagaat gaan zitten want op je 22ste zal dat helaas niet meer lukken. Hetzelfde geldt voor notenleer, dan ben je jong en kan je dat er allemaal in proppen. Dat zijn wel dingen waar ik een beetje spijt van heb. Hoe sneller je de techniek onder de knie hebt en professioneel bent, hoe gemakkelijker alles in de toekomst zal gaan.”

Rock 'n Roll with @addmyberry ?

A post shared by Tinne Oltmans (@tinneoltmans) on

Je bent ook actief op sociale media, reageer je vaak op commentaren van fans?

“Ik reageer niet gigantisch veel maar om de paar weken meld ik me nog eens aan op Facebook om fanmail te beantwoorden. Op vragen zoals ‘Hoe gaat het?’ reageer ik meestal niet maar als ze iets vragen als ‘Wanneer begint het volgende seizoen?’ of ‘Ik wil ook actrice worden, wat moet ik doen?’, reageer ik bijna altijd. Ik vind dat wel belangrijk om contact met fans te hebben want zij komen naar onze concerten. Zonder hen, zijn de zalen leeg en dankzij hen sta je daar.”

“Soms durf ik ook wel te reageren op vervelende berichtjes. Zo heeft er ooit iemand op een foto van mij met een handtas gevraagd of die propvol geld van Gert Verhulst zat. Dat vond ik heel ongepast en daar heb ik dan ook op gereageerd.”

Ooit vroeg iemand op Instagram of de handtas op de foto propvol geld zat van Gert Verhulst. Dat vond ik heel ongepast.

Wat zijn jouw tips voor een perfecte selfie?

“Wanner fans een selfie willen nemen met mij, plaatsen ze vaak hun smartphone ter hoogte van mijn navel, totaal niet flatterend! Je moet je gsm altijd een beetje in de lucht houden zodat je ogen licht kunnen vangen. Natuurlijk daglicht werkt altijd het beste. Ik heb geen vaste filter maar op Instagram maak ik altijd mijn foto’s scherper en kleur ik ze een beetje blauw. Dat vind ik altijd wel heel tof. Ik post vooral foto’s over mijn persoonlijke leven, achter de schermen of een selfie. Eten werkt zo niet heb ik al gemerkt.” (lacht)

En zo draag ik mijn steentje bij aan het goede doel. #woodyworldsleepday

A post shared by Tinne Oltmans (@tinneoltmans) on

Wil je Tinne en alle Ghost Rockers live aan het werk zien? Bestel hier je tickets.

De eerste cover van Tinne komt er volgende week aan. Heb je de nummers van onze vorige Cover Girl Laura Aussems gemist? Check ze hier!

Door Julie Vranckx

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.