Home Beauty Nooit meer vettig haar met deze 10 tips

Nooit meer vettig haar met deze 10 tips

Gif: giphy.com

Je hebt bad hair days en grumpy bad hair days. Die tweede hebben wij wanneer ons haar midden in de dag bedenkt vettig te worden. Grumbl. Gelukkig zijn er deze tips om voor eens en voor altijd komaf te maken met vettig haar.

1. Blijf van je haar

Nee dat is niet zo makkelijk. Door stress of verveling zit je achter je bureau niet alleen vaak te zuchten, je zou ervan verschieten hoe vaak je ook met je vingers door je haar gaat. Niet doen! Ook teveel borstelen is niet goed. Het zorgt er allebei voor dat je meer talg produceert. En dat maakt je hoofdhuid vettig.

2. Draag je haar vaker in een staart.

Als je er moeite mee hebt om uit je haar te blijven kan een staart de oplossing zijn. Je zit hierdoor niet alleen minder aan je haar, je kunt hiermee ook je – nu nog – vette haar verbergen.

3. Was je haar niet dagelijks

Je bent niet hygiënischer als je elke dag je haar wast. Ongeveer twee tot drie keer wassen per week is genoeg. Hoe vaker je jouw haren wast, hoe sneller ze vettig worden. Opnieuw door de talgproductie.

4. Wees zuinig met conditioner

Conditioner dient vooral om de puntjes van je haar te verzorgen. Het is dus absoluut niet nodig om er je volledige coupe met in te wrijven.

5. Let op met stylingproducten

Als je crèmes, gel of andere stylingproducten wil gebruiken moet je er goed op letten dat je producten gebruikt die bij je haartype passen. Sommige producten verzwaren je kapsel, waardoor het ook sneller vettig wordt.

6. Droogshampoo

Geef je haar wat tijd om ‘uit te vetten’. Als je nu elke dag je haar wast en naar een lager tempo wil dan zal je haar daar aan moeten wennen. Dit wil niet zeggen dat je jezelf moet opsluiten. Er is droogshampoo to the rescue. Wist je dat Karl Lagerfeld van Chanel zweert bij droogshampoo?

7. Het haardroger gevaar

Droog je haar niet te lang. De hitte van je föhn zorgt ervoor dat je haar vetter wordt omdat dit – opnieuw – talg produceert. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een stijl- of krultang. Alles met mate meisjes.

8. Warm en koud water

Maak je haar nat met warm water, maar spoel het af met lauw of koud water. Fris water sluit de poriën van je huid. Zo kunnen er geen viezigheden naar buiten kruipen.

9. Je haar is wat je eet

Hoe vettiger je eet hoe meer talgproductie je hebt. Dat geldt voor je huid, maar zeker ook voor je haar.

10. Schone lakens

Ververs regelmatig de lakens en vooral jouw kussensloop. Omdat je er elke nacht op slaapt wordt die al snel vuil en die bacteriën kruipen ook in je haar.

Meer beautynieuws:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.