Home Beauty Met deze tips zeg je voorgoed vaarwel tegen gespleten haarpunten

Met deze tips zeg je voorgoed vaarwel tegen gespleten haarpunten

Foto: We Heart It (@natalie_boyne)

Gespleten haarpunten, we kennen ze allemaal wel. Helaas is er maar één oplossing voor: het gevreesde kappersbezoek. Maar eens je dat achter de rug hebt, kun je wel weer beginnen met een schone lei. You know what they say: voorkomen is beter dan genezen. Lees hier hoe je die gespleten haarpunten voorgoed vaarwel kan zeggen!

Zeg nee tegen styling tools

Gun je haar wat rust. Laat de haardroger en de stijl- en krultang even voor wat ze zijn. Embrace your natural hair, ladies! De hitte van deze tools zorgt er namelijk alleen maar voor dat je haar droog én beschadigd wordt. Als je het écht niet kunt laten, gebruik dan styling tools die je haar zo min mogelijk beschadigen. Investeer in een stijltang met keramische platen en een professionele, keramische haardroger. Dat zorgt ervoor dat de hitte evenredig verdeeld wordt over je haar.

Kokosnootolie is je beste vriend

Neem een beetje kokosnootolie en laat het 30 seconden in de microgolfoven smelten. Breng het aan op je punten en laat het zolang intrekken als je wilt. Wij durven onze lokken wel eens in een dot te draaien en met ons ‘maskertje’ te gaan slapen. Bij het opstaan, uitwassen en tadaaaa! Leuk weetje: Shay Mitchell – aka Emily Fields uit Pretty Little Liars – zweert erbij.

Behandel je haar met liefde

Borstel je haar zachtjes en probeer het zo min mogelijk te kammen als het nat is – tenzij er nog conditioner inzit. Wanneer je haar nat is, is het namelijk het meest breekbaar. Kam je haar ook altijd van beneden naar boven.

Neem vitamines

Gezonde, evenwichtige voeding en véél water zijn natuurlijk nog beter, maar als je een beetje aan de luie kant bent – zoals wij – kan je ook altijd vitamines nemen. Vooral vitamine B5 en visolie, in de vorm van capsules, helpen bij het versterken van je haar. Ga wel even na bij je dokter of er dingen zijn die je niet mag innemen.

Haarmaskers en conditioners zijn jouw life savers

Breng elke keer nadat je je haren hebt gewassen een voedende conditioner of haarmasker aan op je puntjes. Die zorgen ervoor dat je haar zijn moisture behoudt en niet uitdroogt. Laat het vijf minuutjes intrekken en spoel ze dan weer uit.

Last but not least: laat je puntjes regelmatig bijknippen

Je hoeft niet elke maand naar de kapper maar een keer om de zes weken wordt toch aanbevolen. Als je enkel de puntjes laat bijknippen, hoef je niets van lengte in te boeten en blijft je haar mooi en gezond. Win-win!

Vond je dit handig? Lees dan ook zeker deze artikels:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.